Vliegtickets

In Nederland is het mogelijk om naar Gran Canaria te vliegen vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Groningen en Maastricht. De vluchtduur bedraagt 4 tot 4,5 uur. Luchthaven Gran Canaria, ook wel bekend als Las Palmas Airport en Gando Airport, bevindt zich aan de oostkust van het eiland, ongeveer 19 km ten zuiden van Las Palmas.  Gran Canaria Airport ligt ten zuiden van de stad, parallel aan de Autopista GC-1.

De luchthaventerminal is opgesplitst in vier zones, Zone A voor vluchten van en naar de Canarische Eilanden, Zone B en Zone C voor vluchten binnen de Europese Unie en Zone D voor overig internationaal vliegverkeer. De luchthaven is in 1930 opengesteld voor passagiersvluchten, nadat het eerst gebruikt werd door de Spaanse luchtmacht.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Gran Canaria. Je kunt goedkope vliegtickets naar Gran Canaria boeken met onder andere Iberia, Transavia, KLM, Vueling en Air Europe.
Via Vliegwinkel.nl heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om ticketprijzen te vergelijken.

Bron: vliegveldinfo.nl

Vliegen met TUI naar Las Palmas airport

TUI fly is de eigen luchtvaartmaatschappij van reisorganisatie TUI Nederland, onderdeel van TUI Group, en vliegt een aantal keer per week naar Las Palmas airport. Sinds 2005 is TUI fly actief in de luchtvaart en maakt deel uit van het internationale TUI fly team. Samen met zusterluchtvaartmaatschappijen uit o.a. Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en België bestaat deze internationale vloot uit meer dan 155 vliegtuigen.

Vervoer vanaf de luchthaven
Een taxirit naar Las Palmas kost ongeveer € 35,- voor een enkele reis. Een rit naar de plaatsen in het zuiden van Gran Canaria kost tussen de € 40,- en € 50,-.
Tip: huur een auto die voor u klaarstaat op de luchthaven.

Per bus naar Las Palmas
Bus nummer 60 van busmaatschappij Global brengt u twee keer per uur van en naar Las Palmas de Gran Canaria. De halte van het vliegveld ligt voor de vertrekhal, de haltes in Las Palmas vindt u bij de twee busstations van de stad (San Telmo en Santa Catalina). De laatste bus vanaf Gran Canaria Airport vertrekt om 23.15 uur, de eerste bus naar het vliegveld om 05.45 uur. Meer info vindt u hier, website en dienstregeling bus nummer 60.

Per bus naar San Augustin, Playa del Inglés en Maspalomas
De bekende badplaatsen in het zuiden zoals San Augustin, Playa del Inglés en Maspalomas zijn ook per bus bereikbaar. Bus lijnen 1, 5 en 36 rijden tussen Gran Canaria Airport en de toeristenbestemmingen in het zuiden van Gran Canaria. Bus lijn 1 van het openbaar vervoersbedrijf Global heeft de meest frequente dienstregeling, op doordeweekse dagen rijdt er iedere 20 minuten een bus van en naar het vliegveld. Op zaterdag, zondag en feestdagen is er iedere 30 minuten een bus. U moet rekening houden met een gemiddelde reistijd van 45 minuten. De prijzen vallen mee, € 3,50 voor een enkele reis naar San Augustin en Playa del Inglés en € 4,05 voor een ticket naar Maspalomas. Meer info vindt u hier: dienstregeling bus Gran Canaria Airport.

Bron: vliegveldinfo.nl

Deel deze pagina met vrienden!