Activiteiten

Wil je naast lekker luieren, zonnen of een boekje lezen ook wat meer ondernemen? Hieronder hebben wij een aantal mogelijkheden om een rijtje gezet.

Wijn proeven
Op zo’n halfuur rijden vanuit Maspalomas vind je in het prachtige binnenland de Bodegas Las Tirajanas.
Gedurende een uur proef je drie soorten wijn met bijpassende hapjes zoals ambachtelijke kaas, olijven en brood met knoflook.

Bodega Las Tirajanas

Kijk voor meer informatie op bodegaslastirajanas.com

Sporten op Gran Canaria

Wielrennen
Dankzij zijn vulkanische en bergachtige gebied is Gran Canaria een populaire bestemming voor fietsers. Vooral tijdens de wintermaanden – als het fijne klimaat zorgt voor prima temperaturen en weinig neerslag – trekt Gran Canaria veel amateurs en professionals op zoek naar warmer weer.
op Gran Canaria bevindt zich de “Pico de las Nieves” het hoogste punt van het eiland (1950 meter), een ware uitdaging voor de gevorderde wielrenner. Voor zowel het wielrennen in competitieverband alsmede voor het toerfietsen is er een uitgebreide kalender die het hele jaar door wedstrijden en toertochten op het programma heeft zodat de liefhebbers van de fietssport aan hun trekken komen.

Free Motion verhuurt kwalitatief hoogwaardig materiaal. De nieuwste fietsen van topmerken zoals Specialized, Cannondale en Pinarello zijn te huren voor een schappelijke huursom van ongeveer 25 euro per dag. Als je een week gaat fietsen is het echter al snel voordeliger om je eigen fiets mee te nemen naar het eiland. Freemotion heeft overigens het hele palet: race-, MTB-, trekking-, stads- en electrische fietsen. Free Motion heeft 3 vestigingen en verzorgt ook tours.

Duiken
Gran Canaria staat niet bekend als een populaire duikbestemming. Toch kun je de duiksport hier prima beoefenen. In grotere hotels begint dit vaak al met de mogelijkheid om in het zwembad kennis te maken met de duiksport. Onder begeleiding van ervaren duikinstructeurs leer je de basisprincipes van het duiken. Wie een stapje verder wil gaan zijn er dagtochten waarbij je in de zee gaat duiken. Er zijn volop duikscholen te vinden op Gran Canaria, waarbij Engels naast Spaans vrijwel standaard gesproken wordt. Sommige duikinstructeurs spreken Nederlands, zodat speciale duikexcursies voor Nederlandse gasten georganiseerd kunnen worden. Rondom Gran Canaria liggen er meerdere scheepswrakken waar je kunt duiken. De mooiste duiklocatie is het Cabrón Marine natuurreservaat. Er zijn meerdere PADI-duikscholen die hier gaan duiken.

Golf
Gran Canaria telt maar liefst negen golfbanen. De mooiste is Club de Golf de Las Palmas die halverwege de Pico de Bandama ligt. Vanaf het hoogste punt van deze berg zie je hoe de groene golfbaan afsteekt bij de rest van de omgeving. De meeste golfbanen zijn geconcentreerd in het zuiden rondom de toeristenplaatsen.

Voetbal (UD Las Palmas)
Sinds 2016 speelt Las Palmas weer op het hoogste Spaanse niveau. Het is een absolute aanrader om hier eens een wedstrijd te gaan bekijken. In o.a. Vecindario kun je kaarten kopen voor deze wedstrijden.

Deel deze pagina met vrienden!