Wielrennen

Wielrennen op Gran Canaria

Als je van wielrennen houdt, en dan vooral in bergachtig gebied, dan is wielrennen op Gran Canaria fantastisch! Op Gran Canaria kun je het hele jaar door fietsen. Aan de zuidkant regent het vrij weinig en is het in de winter minimaal 20 graden.

Gran Canaria is een geliefd fietsgebied onder zowel de profs als toerrijders. Veelal leggen de profs in de wintermaanden de basis voor het nieuwe seizoen op Gran Canaria.

Ervaringen van Bauke Mollema op Gran Canaria
Trek Segafredo-renner Bauke Mollem liet in een interview met WielerFlits het volgende optekenen: “de keuze viel op Gran Canaria, omdat ik van ex-ploeggenoot Marc de Maar hoorde dat het hier mooi fietsen was met veel klimmen. Dat trekt wel. De zekerheid van goed weer speelde uiteraard ook een rol. Reden genoeg dus om het vliegtuig te pakken naar de Canarische Eilanden. Op Gran Canaria maak ik nu al ruim een week lange tochten in een prachtige bergachtige omgeving. Elke dag staan er bij thuiskomst 2000-4000 hoogtemeters op de teller. Ik voel me met de dag sterker worden en met zoveel klimwerk is dit trainingskamp ook een ideale voorbereiding op de koersen in april en op de Giro natuurlijk”.


Pico de las Nieves “Sneeuwpiek”

Het hoogste punt op Gran Canaria is de Pico de las Nieves (1950m). De Pico is van veel verschillende kanten te beklimmen. De populairste en tevens  ‘makkelijkste’ kant is de route vanuit Maspalomas via Fataga en Ayacata richting de Pico. Vanuit deze kant is de beklimming makkelijker omdat er verschillende afdalingen inzitten. Onderschat de klim niet, veel stukken komen boven de 10% uit en met 43 km is het een moordenaar, zeker als je te snel start. Onderweg richting de top zijn verschillende sfeervolle restaurants en foodtrucks waar je kunt stoppen om de koolhydraten bij te vullen. Let op, zorg dat u voldoende kleding bij zich heeft, de berg heet niet voor niets “de Sneeuwpiek”.

 Via het onderstaande filmpje krijg je een fantastische indruk over deze route en een algemene indruk over de zwaarte van de beklimmingen.

Fiets huren op Gran Canaria

Free Motion verhuurt kwalitatief hoogwaardig materiaal. De nieuwste fietsen van topmerken zoals Specialized, Cannondale en Pinarello zijn te huren voor een schappelijke huursom van ongeveer 25 euro per dag. Als je een week gaat fietsen is het echter al snel voordeliger om je eigen fiets mee te nemen naar het eiland. Freemotion heeft overigens het hele palet: race-, MTB-, trekking-, stads- en electrische fietsen. Free Motion heeft 3 vestigingen en verzorgt ook tours.

Neem voor meer informatie over wielrennen in Spanje ook eens een kijkje op www.fietseninspanje.nl

Deel deze pagina met vrienden!