Blog over Gran Canaria

5 excursies op Gran Canaria die je gedaan moet hebben

Ga jij binnenkort op vakantie naar Gran Canaria en wil je ook eens wat anders dan de hele dag aan het strand hangen? Dan moet je deze 5 excursies op Gran Canaria zéker gedaan hebben! Excursies zijn direct te boeken bij diverse excursie verkopers in Playa del Inglés, Maspalomas en Meloneras.

Dolfijnentrip
Word je niet snel zeeziek en ben je gek op dolfijnen? Boek dan eens een dolfijnentrip! Vanaf de haven van Puerto Rico stap je op de boot en vind je op slechts een paar kilometer uit de kust tal van dolfijnen. En met een beetje geluk, kom je zelfs nog een grote zeeschildpad óf walvis tegen op je trip! De boten vertrekken dagelijks en op meerdere tijdstippen per dag (2 of 3 uur durende trip) vanaf Puerto Rico.

Gemiddelde prijs: €27 voor volwassenen en €14 voor kinderen.

Dolfijnentrip Gran Canaria

Jeepsafari
Gaat jouw hart sneller kloppen van avontuur, óf wil je graag wat meer van de prachtige binnenlanden zien van Gran Canaria? Dan mag je de jeepsafari zee niet overslaan! Tijdens de jeepsafari stap je in een open jeep en ga je op pad met een (Nederlandstalige) gids, welke je alle in’s en out’s vertelt over Gran Canaria. De jeepsafari vertrekt iedere dag om 9.00 uur (7 uur durende trip). Let op: deze excursie is niet geschikt voor mensen die wagenziek worden en/of bang zijn van diepe afgronden.

Gemiddelde prijs:  €47 voor volwassenen en €33 voor kinderen.

Jeepsafari Gran Canaria

Glassbottom Ferry
Met de glassbottom ferry, ofwel taxiboot combineer je het beste van twee werelden. De glassbottom ferry is een hop-on, hop-off boot en stopt bij diverse haventjes op Gran Canaria! Zo kun je beginnen bij het vissersdorpje Arguineguin en doorreizen naar het pittoreske Puerto de Mogán om een bezoekje te brengen aan de vrijdagmarkt. De glassbottom ferry vertrekt meerdere malen per dag vanaf diverse havens.

Mogan Gran Canaria

Gemiddelde prijs €11 voor volwassenen en €5,50 voor kinderen (retour ticket).

Palmitos Park
Ben je weg van dolfijnen (en andere dieren), maar beschik je niet over zeebenen? Dan is Palmitos Park de ideale oplossing voor jou! In Palmitos Park vind je diverse diersoorten én hebben ze een heuse dolfijnen-, papegaaien-, en roofvogelshow. Daarnaast is er een groot aquarium met vissoorten van over de hele wereld en zijn er diverse dierenverblijven waar je doorheen kunt lopen.  Tip: neem je eigen eten en drinken mee, gezien de hoge prijzen in het park. Palmitos Park is iedere dag geopend tussen 10.00 en 18.00 uur (toegang tot 17.00 uur).

 

Gemiddelde prijs €28 voor volwassenen (en kinderen vanaf 11 jaar), €20 voor kinderen van 5 t/m 10 jaar en €8 euro voor kinderen van 3 tot 4 jaar.

Dagtrip Las Palmas
Las Palmas: de stad van cultuur, eten, drinken, gezelligheid én heel véél shoppen! Hoewel een dagtrip naar Las Palmas niet per sé een georganiseerde excursie hoeft te zijn, mag deze excursie wat mij betreft zeker niet ontbreken in deze ‘5 excursies op Gran Canaria die je gedaan moet hebben’. De bruisende hoofdstad biedt genoeg vertier om je er een hele dag te kunnen vermaken. Van een bezoekje aan de historische wijk ‘Vegueta’, tot een wandeling aan de boulevard van ‘Las Canteras’ en shoppen in ‘Triana’, er is voor ieder wat wils!

Protip: er is een hele goede busverbinding tussen het Zuiden van Gran Canaria en Las Palmas!

Las Palmas stadskern

Gemiddelde prijs voor een busticket €11,50 (retour ticket vanaf Faro Maspalomas).

Geschreven door: Melissa Aarssée van Emigreren Gran Canaria

Sta je op het punt op een reis te boeken naar Gran Canaria? Neem dan eens een kijkje op deze pagina!

Deel deze pagina met vrienden!