Uitgaan op Gran Canaria

5 leuke tips voor uitgaan in het zuiden van Gran Canaria

Gran Canaria: hét eiland van zon, zee, strand én prachtige natuur. Maar wist je dat je in Gran Canaria ook prima kunt stappen? Van relaxte (beach)clubs tot salsa bars en grote discotheken, er is voor ieder wat wils. Hieronder zet ik 5 leuke tips voor je op een rij!

Cervecería La Ruta

Publiek: Jong publiek, overwegend locals
Muziek: Spaanstalig en top 40

Voor wie meer in de mood is om lekker te kletsen terwijl je geniet van de prachtige ondergaande zon, is La Ruta dé place to be! Deze bar heeft een leuk terras direct aan de boulevard én een breed assortiment aan wijnen, krieken en (speciaal)bieren zoals mijn favoriet: Liefmans! Daarnaast hebben ze verschillende soorten finger food en geweldige burgers. Maar ook liefhebbers van een potje Pool hoeven zich hier niet te vervelen!  La Ruta is te vinden op de eerste verdieping van het oude winkelcentrum van Meloneras, vlak onder het H10 hotel.

La Ruta Gran Canaria

Cervecería La Ruta op Facebook.

The Corner 21

Locatie: Playa del Inglés
Publiek: Jonger publiek (zowel toeristen als locals)
Muziek: Een mix van (Spaanse) hits

Als je op zoek bent naar een leuke tent voor pré-drinks én om nieuwe mensen te ontmoeten, dan moet je zéker naar de Corner Bar. Ze hebben er leuke lounge hoeken met comfy banken waar je lekker kunt genieten van een onwijs lekkere, huisgemaakte cocktail met vers fruit! Het is hier gezellig tot een uur of 00.00 – 01.00, daarna gaat iedereen door. Je vindt de Corner Bar op de hoek onder discotheek China White.

De Corner bar op Facebook.

De Fraja Hut in Cita

Locatie: Shopping Center Cita, 1ste etage boven Fund Grube
Publiek: Gemixt (jong en oud), veel Nederlanders en Belgen
Muziek: Van Hollandse hits tot Karaoke en top 40

Wie een écht feest wilt meemaken moet zéker een keer naar de Fraja Hut. Van jong tot oud, iedereen is welkom in de hut. Eerst gezellig borrelen op het terras en daarna meedoen in de polonaise met een gek hoedje op je hoofd. Oh en wie durft mag ook gerust zelf naar de microfoon grijpen! Niets is te gek in de Fraja Hut 😉

De Fraja hut op Facebook.

Aqua Ocean Club

Locatie: Meloneras
Publiek: Verschillende leeftijden, veel locals
Muziek: Spaanstalig, afgewisseld met top 40

Houd je meer van chique clubs? Dan moet je bij Aqua Ocean Club zijn! Deze openlucht discotheek zich praktisch áán zee, vlakbij La Ruta. Hier vind je niet alleen toeristen, maar ook veel locals. Dresscode: tikkeltje chique. Aqua wordt gezellig vanaf een uur of 00.00 – 01.00.

Aque Ocean Club op Facebook

Pacha

Locatie: Uitgaansgebied Kasbah, Playa del Inglés
Publiek: Jong en oud, zowel toeristen als locals
Muziek: Electro, House en Dance
Pacha heeft zowel een boven- als beneden gedeelte. Boven vind je een buitenbar en terras met sta tafels waar je vooraf een drankje kunt doen. Later op de avond gaat ook het beneden gedeelte open, waar zich de discotheek bevindt. Hier kun je – wanneer alle andere clubs gesloten zijn – tot in de vroege uurtjes doorhalen. Tip: er zijn diverse VIP tafels te huur in de discotheek. Leuk als je met een grote groep vrienden bent! Let op: bij Pacha betaal je entree.

Pacha Gran Canaria

Pacha op Facebook.

 

Geschreven door: Melissa Aarssée van Emigreren Gran Canaria

Sta je op het punt op een reis te boeken naar Gran Canaria? Neem dan eens een kijkje op deze pagina!

Deel deze pagina met vrienden!