Arguineguín

Arguineguín (Guanche, vertaald stil water) is een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Mogan. De stad telt zo’n 2.573 inwoners. De echte charme is het feit dat het een typisch Canarisch vissersdorp is met gezellige restaurantjes en vele smalle straatjes. Deze plaats kent nog geen massatoerisme waardoor bezoekers hier in alle rust genieten van een ontspannen vakantie. Er wonen en werken veel locals en ook daarmee onderscheid het zich van de nabijgelegen plaatsen Puerto Rico en Playa del Inglés.

Arguineguín heeft een perfect zonnig klimaat door zijn zuidelijke ligging op Gran Canaria. De plaats heeft een haven die veel gebruikt wordt voor de visserij. In alle vroegte brengen de vissers hun vangst in de haven aan land; een deel van deze vis gaat direct naar de goede visrestaurants van het dorp of naar de mercadillo, de plaatselijke markt die men iedere dinsdag houdt.

Tip: kijk hier voor een overzicht van de hotels in Arguineguín.

Arguineguín

 

Informatie over Arguineguín

In het authentieke centrum van Arguineguín is een gevarieerd aanbod aan restaurants te vinden. In de smalle straten rondom het centrum zijn kleine en intieme restaurantjes te vinden. Lokale gerechten met vis voeren vanzelfsprekend de boventoon.Direct naast de haven ligt het 250m lange strand van Arguineguín. Het donkere strand is zeer rustig. Op het strand zelf zijn geen faciliteiten. Achter het strand loopt een weg waar wat eettentjes, restaurants en barretjes zijn. Er zijn ook een paar eenvoudige terrasjes.
Het aanbod aan accomodaties voor de Nederlandse markt is vrij beperkt. De beste hotels voor een verblijf in Arguineguin zijn het Dorado Beach Hotel en het wat luxere Radisson Blu Hotel.

Arguineguín is een perfect vertrekpunt voor een fietstocht in de prachtige binnenlanden. Wielrenners kunnen perfect een fiets huren bij Freemotion. Ook is hier veel andere accessoire te huur, zodat je niet al te veel mee hoef te nemen in de koffer.

Accommodaties in Arguineguín

 

Deel deze pagina met vrienden!