Fataga

Informatie over Fataga

Op deze pagina vind je meer informatie over Fataga. Het is een klein dorpje in het binnenland met ongeveer 400 inwoners en situeert zich op 5 kilometer uit de kust van Playa del Inglés.
Het ligt op een hoogte van ongeveer zeshonderddertig meter boven de zeespiegel in de Barranco de Fataga. Het is een typisch Canarisch bergdorp met keien straatjes, vriendelijke inwoners, een bakker en zelfs een restaurant en bar. Liefhebbers van natuur komen hier zeker aan hun trekken in het binnenland. Cactussen, vetplanten, palmbomen en citrusplanten zoals citroenen en sinaasappels vind je hier allemaal!

Tip: kijk hier eens naar accommodaties in (de buurt) van Fataga.

Fataga Gran Canaria

Het dorp Fataga is ongeveer 2000 jaar oud. De naam is ontstaan door een vroegere bron “El Cercado de Fataga“ is ook genomineerd als werelderfgoed.

Het schilderachtige dorp bestaat uit witte huizen te midden van sinaasappelbomen en palmbomen. Midden in het dorpje staat een wit kerkje.
Kenmerkend voor het landschap tussen Fataga, San Bartolomé de Tirajana en Santa Lucia zijn de vele naald- en amandelbomen.

In de buurt van het dorp vindt u een van de grootste stuwmeren van Gran Canaria,  Presa de las Niñas. Wist je dat Gran Canaria beschikt over ruim 70 grote stuwmeren? Het meer en de omliggende pijnbomen vormen al een mooi plaatje, maar wanneer u daar de omgeving aan toevoegt ontstaat helemaal een prachtige plek. Om van de prachtige natuur te genieten zijn er vele picknick plaatsen, ook lopen door het gebied diverse wandel- en fietsroutes.

Informatie over Fataga Gran Canaria

Je kunt deze plaats het beste bereiken met een (huur)auto. Kijk voor meer informatie over het huren van een auto op deze pagina. Voor de sportievelingen is het ook leuk om een fiets te huren en naar Fataga te ‘klimmen’. Kijk hier voor meer informatie over wielrennen op Gran Canaria.

 

Deel deze pagina met vrienden!