Las Palmas

Op deze pagina vind je meer informatie over Las Palmas. De hoofstad van Gran Canaria. In 2016 had deze stad ongeveeer 390.000 inwoners, ongeveer de helft van de totale bevolking van het eiland. Hiermee is het de grootste stad van de Canarische Eilanden. De internationale luchthaven Gran Canaria ligt ongeveer negentien kilometer ten zuiden van de stad. Vanuit de toeristenoorden in het zuiden is de hoofdstad in ongeveer drie kwartier te bereiken, bijvoorbeeld via de goed aangelegde autoweg GC1.

Vandaag de dag is Las Palmas een kosmopolitische stad met hotels, een universiteit (Universiteit van Las Palmas de Gran Canaria) met ongeveer 25.000 studenten, een theater, een concertgebouw, musea en een modern stadion. In de stad hebben vele landen een consulaat gevestigd.

Overnachten in Las Palmas
Je vindt in Las Palmas al hostels vanaf € 20,- euro per nacht!  Tip: vergelijk hier de laagste en meest actuele hotelprijzen in Las Palmas van diverse aanbieders. Zo kun je dus ook vanuit het zuiden een dag/nacht in Las Palmas verblijven. Leuk voor de afwisseling.

Las Canteras

Stranden
Playa de las Canteras en Playa de las Alcaravaneras zijn de meest bekende stranden. Iets minder gunstig is dat het in Las Palmas meer bewolkt en minder zonnig is dan aan de zuidkant van het eiland. Dit betekent niet dat het niet de moeite waard is om te kijken!

Winkelen
Winkelcentrum El Muele behoort tot de meest populaire winkelgebieden, samen met de in het centrum van Las Palmas gesitueerde winkelstraat Calle Mayor de Triana. In El Muelle zitten naast een aantal winkels een aantal restaurants en een bioscoop. Aangezien de films in het Spaanse nagesynchroniseerd zijn zal een bioscoopbezoek voor de meesten weinig zin hebben. Op zondag zijn de winkels in El Muelle gesloten op een enkele winkel na.

Las Palmas

 

Vervoer naar Las Palmas
Las Palmas heeft een serieus parkeerprobleem. In de straten is het aantal parkeerplaatsen klein, waardoor nogal wat auto’s fout geparkeerd staan. Doe daar als toerist maar niet aan mee, want voor je het weet heb je een boete te pakken of slepen ze je huurauto weg. Als je moet parkeren in Las Palmas dan kun je het beste gebruik maken van parkeergarages. Dit is niet de goedkoopste, maar wel de veiligste oplossing. De parkeerplekken op straat zijn niet alleen vrij schaars. Ze zijn vaak ook krap met de nodige risico’s op parkeerschade van dien. Als je in een hotel verblijft in Las Palmas dan kun je waarschijnlijk ook op de parkeerplaats van het hotel staan. Als je Las Palmas een dag wilt bezoeken vanuit het zuiden dan is het aan te raden om de bus te pakken.

 

Aanbiedingen Gran Canaria

Deel deze pagina met vrienden!