Maspalomas

Maspalomas is de oudste badplaats in het zuiden van Gran Canaria en behoort tot de gemeente San Bartolomé de Tirajana. De plaats valt met de buurplaatsen San Fernando, Playa del Inglés en San Agustín binnen de toeristische agglomeratie die zich profileert als Costa Canaria. De uitstraling van Maspalomas is luxer en moderner dan Playa del Inglés.

De plaats heeft ongeveer 33.000 permanente inwoners en een grote hoeveelheid hotels en bungalows en pensions met meer dan 180.000 bedden. Het vijftigjarig bestaan van de plaats werd gevierd in 2014. Tot de bezienswaardigheden behoort de 19e-eeuwse vuurtoren Faro de Maspalomas.

 

Vanaf de vuurtoren kijk je uit over de stranden en het duingebied. Oorspronkelijk was Maspalomas een vissersdorpje maar tegenwoordig dus volledig uitgebouwd tot toeristencentrum. De duinen zijn er uniek en worden ‘mini Sahara’ genoemd. Op het uiterste puntje heeft zich een oase gevormd. Er is eveneens een wandelpromenade met winkels, restaurants en terrassen. Ten westen van bevindt zich de jachthaven Pasito Blanco.

Het strand is kilometers lang, je kunt vanaf de vuurtoren een prachtige wandeling maken richting Playa del Inglés. Op diverse plaatsen kan je ligstoelen en parasols huren, en er zijn een aantal kiosken waar je wat te eten of te drinken kan kopen.  Er is een officieel naturistenstrand die begint na een paar honderd meter in de richting van Playa del Inglés.

Je hebt een zeer uitgebreide keuze aan hotels. Van de meest luxe hotels in Meloneras tot eenvoudige en goedkope bungalows. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire hotels.

Aanbiedingen Gran Canaria

Als het de vlucht en hotel los wilt boeken dan verwijzen wij je graag door naar deze pagina.

 

Deel deze pagina met vrienden!