Playa del Inglés

Playa del Inglés betekend letterlijk ` Strand van de Engelsen’, omdat de Engelsen de eerste toeristen waren die de aantrekkelijke stranden in dit gebied ontdekten. Playa del Inglés is het toeristische hart van Gran Canaria. Ieder jaar komen meer dan een miljoen toeristen naar deze bruisende badplaats.

Playa del Inglés ligt pal naast de prachtige duinen van Maspalomas en het kilometers lange zandstrand. De meeste bebouwing bestaat dan ook uit hotels, appartementen, bungalowparken en restaurants. Op het centrale plein bij het bekende uitgaanscentrum Kasbah, staat de mooie moderne San Salvador kerk.

De stad is op de rotsen gebouwd, en torent hoog boven de zee uit. Langs de rand loopt de boulevard waarbij je het gevoel hebt dat je over een oude stadsmuur loopt. De lokale bevolking woont vooral in de wijk San Fernando. Het is leuk om hier eens te kijken hoe de lokale bevolking woont en leeft. En je kan ook eens winkelen waar de Canariërs hun spullen kopen, en tapas eten in de typische Canarische restaurantjes.

Hier kun je gemakkelijk de beste aanbiedingen voor hotels in Playa del Inglés vergelijken.

De stad is van alle gemakken voorzien, je hoeft vrijwel nergens naar te zoeken. Er is een groot aantal winkelcentra, die ’s avonds ook dienst doen als uitgaanscentrum. Supermarkten vind je vrijwel in elke straat. Er is een goed netwerk van stadsbussen en taxi’s zijn er in overvloed. Het grote voordeel is dat deze taxi’s ook nog eens erg goedkoop zijn. Zo betaal je bijvoorbeeld voor een ritje van 5 km ongeveer € 7,-.

Wij zijn van mening dat het onderhoud (met name aan winkelcentra) wel voor verbetering vatbaar is.  Indien je puur komt voor de zon en de levendigheid dan is Playa del Inglés de perfecte bestemming. Zoek je iets meer luxe en comfort, dan zouden wij kiezen voor Costa Meloneras of Anfi del Mar.

Meest geboekte accommodaties in Playa del Inglés

Deel deze pagina met vrienden!