Puerto de Mogán

Puerto de Mogán is een kustplaats in het zuidwesten van Gran Canaria, gelegen rondom de visserij- en jachthaven van de gemeente Mogán. Volgens velen is Puerto de Mogán de mooiste badplaats van Gran Canaria. De jachthaven vormt nog steeds het centrale punt van het dorp. Alle panden hier in een uniforme stijl opgezet: wit met groene kozijnen en deurstijlen. Rondom de deuren, ramen en hoeken van de panden zijn okergele, roodbruine en blauwe lijnen geplaatst. Per woning wordt één kleur toegevoegd aan het wit met groen.

Direct aan de kade overheersen terrasjes behorende bij de vele restaurants waar vooral de verse vis opgediend wordt die de vissers eerder die dag aan land gebracht hebben. De prijzen vallen gezien de lokatie alleszins mee. Dat komt vooral door de concurrentie. De aanwezigheid van een groot aantal eetgelegenheden in de jachthaven, langs het strand en in de achterliggende plaatsen zorgt ervoor dat wie teveel geld vraagt voor een maaltijd daar door middel van minder gasten door afgestraft wordt. Wie ’s avonds een mooi plekje aan het water wil hebben doet er goed aan om vooraf te reserveren. De beste tafels zijn meestal bezet door gasten die vooraf geserveerd hebben.

 

Het cirkelvormige gele zandstrand ligt aan aan in het oostelijke deel van Puerto de Mogán. Langs het ongeveer vierhonderd meter lange strand ligt een wandelboulevard met diverse eetgelegenheden en enkele winkeltjes. Het strand loopt zeer geleidelijk de afgeschermde baai in, waardoor de rustige branding aangenaam is voor jonge kinderen. Op het strand kunnen ligbedden en parasols gehuurd worden.

Vervoer naar Puerto de Mogán
Met de auto kun je prima naar Puerto de Mogán rijden. Vanuit Playa del Inglés en Maspalomas rijdt je binnen een half uur naar Puerto de Mogán. Parkeren in het plaatsje zelf is tegen betaling. Centraal tussen het strand en de haven is er een betaalde parking waarbij je per uur betaalt. Op straat parkeren betekent vooraf geld in de automaat stoppen en een kaartje achter je voorruit plaatsen. Als je weet hoe lang je wilt blijven is deze optie over het algemeen iets goedkoper.

Vanaf Puerto de Mogán kun je met twee verschillende vervoerders per boot naar het oostelijker gelegen Puerto Rico. Desgewenst kun je nog verder door naar Arguineguín. Beide lijndiensten zijn voorzien van een glazen bodem. Wil je serieus vis zien dan kun je vanuit de zuidelijke kade van Puerto de Mogán met de gele duikboot mee. Deze tocht biedt een fraai beeld van de onderwaterwereld ten zuiden van Gran Canaria. Het voordeel is dat je zelf niet hoeft te duiken, waardoor het een ideale mogelijkheid is voor mensen die niet kunnen of willen duiken om toch te zien wat er onder de waterlijn leeft.

Hotels in Puerto de Mogán
Er zijn in Puerto de Mogán maarliefst 42 accommodaties. Vergelijk  hier het beste hotel tegen de laagste prijs!
Wil je de vliegreis en transfer er gelijk bij boeken? Kijk dan op onze pagina accommodaties.

Deel deze pagina met vrienden!