Puerto Rico

Puerto Rico is een toeristenplaats die gebouwd is tegen de wanden van een ravijn. Net als Playa del Inglés is deze plaats puur voor het strandtoerisme gebouwd. Omdat Puerto Rico aan de zuidkust gesitueerd is krijgen wolken en regenbuien amper de kans om voor slecht weer te zorgen. Door de ligging tussen de heuvels in ligt Puerto Rico ook prima beschut tegen de wind. Zeker op dagen dat het eiland te maken heeft met vrij sterke passaatwinden is dit een fijne plek.

 

Mensen die voor Puerto Rico kiezen zullen dat niet doen vanwege bezienswaardigheden, want die zijn beperkt. Wil je echter een onbezorgde strandvakantie? Dan zit je goed in Puerto Rico. Je kunt hier prima terecht om te zonnen, te zwemmen en van een drankje op de terrassen te genieten. Via een lange wandelpromenade kun je ook richting Playa Amadores lopen. Dit zandstrand loopt heel langzaam in zee. Dankzij de beschutte ligging tussen de pieren is er amper golfslag, waardoor het strand ideaal is voor jonge kinderen.

 

Als je naar het strand loopt dan kom je links om de hoek bij een tweede dal met een mooie jachthaven. Ook in dit dal liggen hotels en appartementen tegen de steile hellingen aan gebouwd. Maar het is hier veel rustiger dan in het centrum van Puerto Rico. Achter de haven is een klein parkje met bankjes. Elk bankje staat onder een pergola met mooie bloeiende bougainvillea’s. Aan de haven is een restaurantje waar je heerlijk op het terras kan genieten van het uitzicht op de boten en de rotsen met witte gebouwen. Een heerlijk plekje om je lunch te eten. Bij de haven zijn veel mogelijkheden om boottochten en excursies te maken. Populair zijn de trips om dolfijnen te kijken met boten die voorzien zijn van een glazen bodem, waardoor je ook onder water naar het zeeleven kan kijken.

Deel deze pagina met vrienden!