Praktische informatie

Als je een bezoek brengt aan Gran Canaria dan is het prettig dat je op de hoogte bent van een aantal praktische zaken. Op deze pagina vind je veel praktische informatie over Gran Canaria.

Taal
Wellicht ten overvloede: Gran Canaria hoort bij Spanje, derhalve spreekt men er Spaans.

Tijdsverschil
Het is op Gran Canaria 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de zomertijd als de wintertijd.

Electriciteit
Het voltage is er 220 volt. Verloopstekkers zijn niet nodig voor de platte stekkers. Voor randaarde stekkers heb je vaak een verloopstekkertje nodig.

Zonkracht
De zonkracht op Gran Canaria is aanzienlijk hoger dan in Nederland. Het eiland ligt een stuk dichter bij de evenaar, waardoor de zon het hele jaar door krachtiger is dan bij ons.
In de zomermaanden is deze zelfs net zo sterk als bijvoorbeeld op Curaçao. Wees daarom voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.  Zelfs in de wintermaanden kun je snel verbranden als je geen maatregelen neemt.

Las Canteras Gran Canaria - praktische informatie over Gran Canaria

Munteenheid
Omdat Gran Canaria bij Spanje behoort betaalt men met de Euro. In de toeristische plaatsen vind je meer dan genoeg (betrouwbare) pinautomaten. Tevens kun je bijna in ieder restaurant pinnen (of betalen met creditcard). Daarom is het absoluut onnodig om veel contant geld mee te nemen.

Vervoer
Het bussen van het vervoersbedrijf Global rijden over het hele eiland. Om gebruik te maken van het OV van – en naar het vliegveld, moet je wel even goed plannen voor wat betreft aankomst- en vertrektijden. Met lijn 60 kun je van het vliegveld naar Las Palmas, de hoofdstad heen en terug.
Zit je echter in Maspalomas dan is het handiger lijn 91 te nemen. Deze bus rijdt van 06.30 tot 20.45 uur, iedere dag. Van Maspalomas heb je 45 minuten nodig naar de luchthaven. Hij stopt in ieder geval in Faro de Maspalomas en in Puerto Rico.

Auto huren
Sunny Cars biedt al meer dan 20 jaar huurauto´s aan en werkt samen met de beste lokale partners voor autohuur op Gran Canaria.De unieke all-in formule werkt heel simpel. All-in betekent ook echt all in. Je boekt je huurauto voor een heldere prijs waarmee alles van te voren is geregeld en betaald. Dus geen extra kosten en gedoe bij het ophalen van de huurauto. Bekijk hier het volledige aanbod bij Sunny Cars!

Kraanwater
Het is absoluut af te raden om kraanwater te drinken. U kunt overal op het eiland flessen water kopen.

Fooien
Fooien geven is gebruikelijk. Geef obers, taxichauffeurs en gidsen een fooi van 5% tot 10%.

Feestdagen
1 januari –  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari – Driekoningen (nationaal)
29 april – gedenkdag voor de verovering van Gran Canaria door Spanje
1 mei – Dag van de Arbeid (nationaal)
30 mei – nationale feestdag
8 september – Dag van de beschermheilige Virgen del Pino
12 oktober – Herdenking ontdekking van Amerika
1 november – Allerheiligen
25 december – Kerstmis
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni).

Nederlandse televisie/internet
Vrijwel iedere accommodatie op Gran Canaria biedt (on)betaald wifi met volledige dekking aan.In de praktijk valt dit vaak tegen. Op de Canarische eilanden is de internetverbinding niet zo snel en stabiel zoals wij in Nederland gewend zijn. Wij verwijzen jou graag door naar IDO TV Gran Canaria. Al meer dan 25 jaar is Ido een begrip op Gran Canaria onder zowel bewoners als vakantiegangers.

Ido is bekend geworden op Gran Canaria vanwege het installeren van schoteltelevisie. Inmiddels staan Ido zijn schotels over het gehele eiland.

Voor meer informatie: www.idotv.nl
E-mail: info@idotv.nl
Telefoon: 0034-610146540

Nederlandse vereniging
Via de website www.ned-ver-canaria.nl wordt men op de hoogte gehouden van de vaste activiteiten tijdens het ‘verenigingsseizoen’ dat loopt van oktober tot mei en wordt achtergrond-informatie gegeven over de NVC of de door afdelingen georganiseerde tochten en nog veel meer.

Nederlandse winkel
‘Los Tulipanes’ is een gezellige buurtsuper met een royaal assortiment en een grote dosis Nederlandse sfeer,  gemakkelijk te vinden in San Fernando de Maspalomas. Deze winkel is een uitkomst voor alle klanten op Gran Canaria. Maar niet alleen voor hen, want ook iedereen op de andere Canarische Eilanden kan ook via Internet zijn/haar Nederlandse boodschappen bij ‘Los Tulipanes’ bestellen. Met een paar muisklikken vanuit uw luie stoel voor het beeldscherm van uw computer kunt U zien welke producten er tegen welke prijs te koop zijn. Kijk voor meer info:  De Nederlandse winkel

Markten
Weekmarkten van 8.00-13.30 uur
Arguineguín: dinsdag
Vecindario: woensdag
San Fernando: woensdag en zaterdag
en elke 14 dagen op zondag een Boerenmarkt
09.00-13.00 uur (bij zwembad)
Agüimes + Gáldar: donderdag
Puerto de Mogán: vrijdag
Las Palmas: zondag
San Mateo en Teror: zondag

Nederlandse radio op Gran Canaria
Tijdens jouw vakantie op Gran Canaria wordt je op de hoogte gehouden van leuke evenementen op het eiland en kun je perfect het laatste weerbericht beluisteren. HollandFM ontvang je op iedere radio in het zuiden op 90.7FM en wereldwijd kan je via de site online luisteren. Iedere dag plaatst HollandFM een weerfilm met de actuele voorspellingen op de facebookpagina. Ook wordt je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws uit Nederland. Kijk voor meer informatie op www.hollandfm.es

Andere websites over Gran Canaria
Naast deze website zijn er natuurlijk ook een tal van andere websites over Gran Canaria. Wij verwijzen je graag naar onderstaande sites.

Gran Canaria Traveltopper

emigrerengrancanaria.com (zeer leuke blogs over het eiland)

Voor meer informatie over Gran Canaria en mooie foto’s kun je ook terecht op onze Facebookpagina.
Indien je zelf meer praktische informatie over Gran Canaria hebt en dit wil delen dan ontvangen wij dat graag via info@overgrancanaria.nl

Tip: op spanjevoorjou.com vind je uitgebreide informatie over andere vakantiemogelijkheden in Spanje!

Deel deze pagina met vrienden!