Het weer

Gran Canaria ligt ten westen van Marokko. In de zomermaanden kan er een oostelijke stroming op gang komen waarbij hete Saharalucht (vaak met bijbehorend stof/zand) richting de Canarische Eilanden gestuurd wordt. Tijdens zulke dagen kan de maximumtemperatuur op Gran Canaria ineens richting de veertig graden gaan. Het weer op Gran Canaria wordt gekenmerkt door de noordoostpassaat en de Canarische Stroom waardoor het klimaat aan de kustgebieden bijna constant is. Hierdoor is Gran Canaria zeer geschikt als winterzon bestemming.

In de wintermaanden is het vrijwel altijd aangenaam weer met een grote kans op zon, temperaturen rond de 20 graden en een lage kans op neerslag. Niet voor niets is Gran Canaria het hele jaar door populair bij zonliefhebbers die in Gran Canaria een perfecte vakantiebestemming zien.

Volgens ons zijn de maanden april, mei, september en oktober het meest aangenaam om op vakantie te gaan naar Gran Canaria.  Sommige reisgidsen geven aan dat de winter de beste reistijd is. Het is dan echter koeler (20-22 graden) en is een grotere kans op neerslag.  Vanwege het hoogseizoen liggen de prijzen dan ook hoger. In het najaar is de temperatuur aangenaam, koelt het ‘s nachts niet zo veel af en schijnt de zon uitbundig. Ook heeft het zeewater dan haar beste temperatuur bereikt wat aangenaam is voor iedereen die wil gaan zwemmen of watersporten.

Men moet wel rekening houden dat de het hoger gelegen gebieden in het binnenland een stuk koeler kunnen zijn. Indien je bijvoorbeeld gaat fietsen in de bergen, dan is het niet onverstandig om een regenjack mee te nemen.

Deel deze pagina met vrienden!